2014. április 21., hétfő

X995 I3 Lalique jellegű öntötüveg alakos bonbonier - Jelenlegi ára: 45 500 Ft

Hibátlan állapotú művészi öntött üveg bonbonier, dombormintás női akt ábrázolással.
 
A bonbonier tetején két összefonódott női akt látható.
Az üveg színezete halványlila, több Moser üveg színe is ilyen.
 
Magassága 6 cm.
Átmérője 9, 5 cm.
 
I3
 
Életrajz
1860-1945
Lalique ötvösművészként kezdte pályafutását, melyben az üveg az ékkövek utánzataként szerepelt. Leggyakrabban színes és vésett motívumokkal díszített színtelen üveget alkalmazott. Műhelye Clairfontaine-ben állt, ahol négy munkással dolgozott.
Műtárgyainak formáit a viaszvesztés technikájával alakította ki. 1907-től megbízást kapott parfümösüvegek és -dugók, valamint címkéik megtervezésére. A kivitelezést a Legras & Cie üveggyár végezte.
1909-ben megvette a Verriere de Combs-la-Ville gyárat, majd három évvel később létrehozta a Wingen-sur-Moder-i üzemét.
Munkáját dícsérik a Paris és az Ile de France nevű óceánjárók belső díszítése, vagy a londoni Hotel Claridge üvegajtói. Saját korában népszerűek voltak különleges üvegplasztikái, melyeket az autók hűtőrácsaira szereltek. A dinamóval összeköttetésben voltak, aminek segítségével jól ki tudták világítani az üvegbe vitt motívumokat (a sebesség allegóriájának szánt nőalakot vagy a könnyű röptű szitakötőt).
Az 1900-as párizsi világkiállítás volt az első alkalma a bemutatkozásra, de képviseltette magát az 1902-es torinói, 1925-ös párizsi és az 1930-as liége-i világkiállításon is.
 
Áruim zöme régi , antik kategóriába tartoznak.
Személyes átvételi lehetőség Budapesten (IX. ), illetve Szegeden!
Postázás:  Kisebb tárgyaimat a Magyar Posta segítségével megbízhatóan és olcsón postázom. Nagyobb tárgyaim (pl. bútorok/festmények/stb. ) esetében a szállításban külön díjazás mellett tudok segíteni, illetve természetesen a vevő által kért bármely futárszolgálatot elindítom.
Amennyiben a postázási költségek megfizetésénél a biztosítás illetve ajánlás nélküli módot választja, azt minden esetben a vásárló a saját felelősségére teszi!
Csomagolás:  Díjmentesen gondoskodom a megfelelő és minden kétséget kizáróan biztonságos csomagolásról.
Fizetés:  Személyes átvétel alkalmával készpénzben. Postázás esetén jobbára átutalással vagy csekken. Utalást követő munkanapon postára adom a vásárolt terméket.
Garancia:  Amennyiben nincs megelégedve a vásárolt áruval, NEM KÖTELEZEM VÁSÁRLÁSRA! Legrosszabb esetben semlegessel értékeljük az adás-vételt.
A vásárlását követő pillanatban a Vatera egy automata e-mail-ben tájékoztatja Önt a vásárlás minden eddig nem ismert részletei felől. (Bankszámlaszám, telefonszám, találkozó helye, ideje és körülményei. ) KÉREM, OLVASSA EL FIGYELMESEN!
KÖSZÖNÖM FIGYELMÉT, KELLEMES BÖNGÉSZÉST KÍVÁNOK!



Jelenlegi ára: 45 500 Ft

Az aukció vége: 2014-04-24 18:10
. X995 I3 Lalique jellegű öntötüveg alakos bonbonier - Jelenlegi ára: 45 500 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése