2015. március 30., hétfő

Kétsúlyos Dugena fali ingaóra - Jelenlegi ára: 13 800 Ft

Esztétikailag és technikailag kiváló állapotú, rézszerkezetű, német falióra az ötvenes évekből. A márkanév a német óragyártók 1917-ben kereskedelmi céllal létrehozott Alpina-Deutsche Uhrmachergenossenschaft-ot takarja. Az óra félütő rendszerű. Az egy magasabb szimpla és egy mélyebb kettőshangból álló bim-bam ütés félkor egyszer, órakor a megfelelő számban hangzik fel. Úgy az időmérő, mint a gong szerkezeti része súlymotoros meghajtású, mely némileg egyenletesebb járást biztosít a rúgós megoldásnál. A számlap réz felirata Duge. A szerkezet hátlapjába az ingára vonatkozó 55 szám van beütve (gravírozva). Egy felhúzással nyolc napos működés. Befoglaló méretek (inga és súlyok nélkül): magasság 27, 5cm, szélesség 27, 5cm, mélység 10cm. Súlyhossz 2x13cm, súlytömeg 2x1, 05kg, működő lánchossz 2x122cm. Kitisztítva, olajozva, beszabályozva.
Ez nem un. "lomis" áru, amit vásárlás után óráshoz és asztaloshoz kell vinni javításra komoly pénzért. Mivel használt áru, ezért nem tudok garanciát vállalni, azonban egy ésszerű határon belüli esetleges óraszerkezeti meghibásodásokat megjavítom.
Az óra egy felszámolandó gyűjtemény óvott darabja, s már jellegénél fogva sem szívesen vállalok csomagolást és szállíttatást. Lehetőleg kézbe szeretném átadni! A leütési ár plusz 1700 Ft postaköltség előzetes átutalása esetén, gondosan csomagolva, értékbiztosítással, Vatera futárral tudom küldeni. Ekkor részletes, írott üzembe helyezési útmutatást adok.



Jelenlegi ára: 13 800 Ft

Az aukció vége: 2015-03-31 00:46
. Kétsúlyos Dugena fali ingaóra - Jelenlegi ára: 13 800 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése